⛔️ ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ⛔️

Τώνης Μαρούδας - 22 Ιουλίου 1988

35 χρόνια από τον θάνατο του “τροβαδούρου της αγάπης” Τώνη Μαρούδα #ΣανΣήμερα 22 Ιουλίου του 1988.
Ο Τώνης Μαρούδας γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1920. Στα πρώτα του βήματα τραγούδησε συνθέσεις του Μιχάλη Σουγιούλ που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και κυκλοφόρησαν σε δίσκους 78 στροφών. Σταθμοί στη μεγάλη πορεία του Τώνη Μαρούδα υπήρξαν οι ερμηνείες των τραγουδιών: «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου», «Αστέρι – Αστεράκι μου», «Απόψε φίλα με», «Εγώ θα κόψω το κρασί» και πολλά άλλα. Το 1956 στη διεθνή παραγωγή «Το Παιδί και το Δελφίνι» τραγούδησε μαζί με τη Σοφία Λόρεν το «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη» του Τάκη Μωράκη, μια από τις διαχρονικότερες επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας.
Μαζί με τον Νίκο Γούναρη και τον Φώτη Πολυμέρη, κάνοντας τα πρώτα τους βήματα την εποχή του Μεσοπολέμου, μεσουράνησαν τη δεκαετία του ’50 με τραγούδια κοσμαγάπητα γράφοντας την ξεχωριστή τους ιστορία στην ελαφρά μουσική. Δείτε στο βίντεο τη μαρτυρία του Τώνη Μαρούδα για εκείνη την εποχή, στην τελευταία του εμφάνιση στην τηλεόραση. Μιλά για τη φιλία του με τον Νίκο Γούναρη, θυμάται χαρακτηριστικά περιστατικά και τραγουδά με την κιθάρα του το "Γλυκά μου μάτια" (μουσική Ν. Γούναρη, στιχ. Σπύρου Χαρώνη).
Το απόσπασμα προέρχεται από την εκπομπή-αφιέρωμα «Νίκος Γούναρης, ο τροβαδούρος της Αθήνας», παραγωγής 1988. Σκηνοθεσία: Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος. Επιμέλεια εκπομπής: Γιάννης Αγγελής.
Δείτε λιγότερα

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΝΥΧΤΑ ΣΤΑΣΟΥ, 6/4/2024