⛔️ ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ⛔️

Πέθανε ο Νίκος Δημητράτος


18:23Πέθανε ο Νίκος Δημητράτος

  • 135


Απεβίωσε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, σήμερα τα ξημερώματα, ο τραγουδιστής και ηθοποιός Νίκος Δημητράτος, σε ηλικία 71 ετών.
new
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, στις 2.30 μ.μ.
Η οικογένειά του επιθυμεί, αντί στεφάνων, προσφορά χρημάτων στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση »Κιβωτός του Κόσμου».
Ο Νίκος Δημητράτος γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1942 στην Αθήνα. Σπούδασε σολφέζ, βυζαντινή μουσική και θέατρο στη σχολή του Γρηγόρη Βαφιά. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε δύο παραστάσεις-σταθμούς κατά την περίοδο της δικτατορίας. Αρχικά το 1971 στο «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» του Ι. Καμπανέλλη με τον θίασο της Νέας Πορείας και στη συνέχεια στην ιστορική παράσταση «το Μεγάλο Μας Τσίρκο» του Ι. Καμπανέλλη με τον θίασο της Τζ. Καρέζη και του Κ. Καζάκου- μία παράσταση που σηματοδότησε την έναρξη της πολυετούς συνεργασίας του με τον Σταύρο Ξαρχάκο.
Επίσης συνεργάστηκε με τον θίασο του Γ. Μιχαλακόπουλου και με τον Μ. Βολανάκη, ενώ έπαιξε και έγραψε τη μουσική για την παράσταση του «Ματωμένου Γάμου» (Φ. Γκ. Λόρκα) στο θέατρο Στοά του Θ. Παπαγεωργίου και της Λ. Πρωτοψάλτη. Συνεργάστηκε επίσης με το Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε. Κοζάνης στην παράσταση «Μιας Πεντάρας Νιάτα» (Κ. Πρετεντέρη-Α. Γιαλαμά) σε σκηνοθεσία Ν. Νικολάου καθώς και με το Παιδικό Στέκι» του Εθνικού Θεάτρου στην παράσταση «Η Χώρα Των Πουλιών» (διασκευή του Γ. Καλαντζόπουλου στις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη).
Στο τραγούδι εμφανίστηκε κατά την εποχή του Νέου Κύματος στις μπουάτ της Πλάκας. Με αφετηρία την παράσταση «Το Μεγάλο Μας Τσίρκο», ο Νίκος Δημητράτος συμπορεύθηκε καλλιτεχνικά επί σειρά ετών με τον Σταύρο Ξαρχάκο στη δισκογραφία, τον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ συνεργάστηκε και με άλλους σημαντικούς συνθέτες όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Χρήστος Λεοντής, ο Δήμος Μούτσης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Νότης Μαυρουδής, ο Δημήτρης Λάγιος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Λέκκας και ο Θοδωρής Ξυδιάς. Παράλληλα συμμετείχε σε συναυλίες και μουσικές παραστάσεις με πολλούς ακόμα σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές και μουσικοσυνθέτες, όπως Μάρκος και Στέλιος Βαμβακάρης, Σωτηρία Μπέλλου, Νίκος Ξυλούρης, Απόστολος Καλδάρας, Ελένη Βιτάλη, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Σωτηρία Λεονάρδου κ.α.
Μερικές σημαντικές δισκογραφικές δουλειές στις οποίες συμμετείχε:
«Το Μεγάλο μας Τσίρκο» (μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, στίχοι Ιάκωβου Καμπανέλλη)
«Νυν Και Αεί» (μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, στίχοι Νίκου Γκάτσου)
«Ενθύμιον ’76» (μουσική Σταύρου Ξαρχάκου)
«Ρεμπέτικο» (μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, στίχοι Νίκου Γκάτσου)
«Εικόνες» (μουσική Ηλία Ανδριόπουλου, στίχοι Μάνου Ελευθερίου, Ε. Θαλασσινού)
«Ο Καραγκιόζης Και Οι Βάτραχοι Του Αριστοφάνη» (μουσική Δημήτρη Λέκκα, κείμενα-στίχοι Γ. Παυριανού σε συνεργασία με τον Ευγένιο Σπαθάρη)
«Ο Ήλιος Ο Ηλιάτορας» (μουσική Δημήτρη Λάγιου, ποίηση Οδυσσέα Ελύτη)
«Μη Φοβάσαι Τη Φωτιά» (μουσική Δημήτρης Παπαδημητρίου, στίχοι Λίνας Νικολακοπούλου, Νίκου Δημητράτου)
«Καημοί της Αυλής» (του Μίμη Πλέσσα)
«Ανωτάτη Ζαμπετική» (ανέκδοτα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα)
«Carte Postale» (μουσική Νότη Μαυρουδή, στίχοι Ηλία Κατσούλη)
«Χωρίς Παρέα» (μουσική Θοδωρή Ξυδιά, στίχοι Λάκη Λαζόπουλου, Θ. Ξυδιά)
«Sea And Fire» (Nahum Heiman και Hani Livne σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι)
Το 1997, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ’97 στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε ως ηθοποιός και σολίστας στο Ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου «Η Άλωση Της Πόλης», με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας και την 70μελή χορωδία της Χαλκιδικής υπό τη διεύθυνση του Γ. Κοντογεωργίου.
Πήρε μέρος ως τραγουδιστής και ηθοποιός στην ταινία του Κώστα Φερρή «Ρεμπέτικο», ενώ ως ηθοποιός συμμετείχε σε αρκετές ταινίες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι βραβευμένες «Κλειστή Στροφή» και «Η Εποχή Των Δολοφόνων» του Νίκου Γραμματικού, «Ο Τοίχος» του Στ. Παυλίδη, «Σενάριο» του Μαυροειδή, «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση» του Πάνου Γλυκοφρύδη κ.α
Το 1991 απέσπασε το Κρατικό Βραβείο β” Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Άντε Γεια» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.
Επίσης συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις στο «Θέατρο Της Δευτέρας» της ΕΡΤ, στα «Παιδικά Παραμύθια» του Νίκου Πιλάβιου καθώς και σε σήριαλ όπως «Οι Έμποροι Των Εθνών» του Κώστα Φερρή, «Παράξενος Ταξιδιώτης» του Βασίλη Γεωργιάδη, «Πυρ Και Μανία» του Άγγελου Πυριόχου, «Μη Φοβάσαι Τη Φωτιά» και «Η Ζωή Που Δεν Έζησα» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, «Στρας» της Ελένης Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση, «Βαμμένος Ήλιος» της Γιοβάννας, «Τζιβαέρι» και «Σημάδι του Έρωτα» του Λευτέρη Καπώνη, «Ανατομία Ενός Εγκλήματος» του Πάνου Κοκκινόπουλου κ.α.
Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την απώλεια του Νίκου Δημητράτου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο Νίκος Δημητράτος. Δεν σίγησε μόνο μια σπουδαία φωνή, αλλά και ένας εξαίσιος άνθρωπος, προοδευτικός, δημοκράτης που σφράγισε με την παρουσία του μια ολόκληρη περίοδο του ελληνικού πολιτισμού.
Καλό ταξίδι Νίκο».
- See more at: http://arouraios.gr/2013/12/pethane-o-nikos-dimitratos/#sthash.YonyhUuy.5zXIxJsd.dpuf
 Πέθανε ο Νίκος Δημητράτος
26 Δεκεμβρίου 2013 Ελλάδα
Απεβίωσε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, σήμερα τα ξημερώματα, ο τραγουδιστής και ηθοποιός Νίκος Δημητράτος, σε ηλικία 71 ετών.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, στις 2.30 μ.μ.

Natasa Theodoridou | Mega Mix 2013,

ΤΟ ΔΙΧΤΥ - ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ (ΓΚΑΤΣΟΣ - ΞΑΡΧΑΚΟΣ)

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - Τα λιανοτράγουδα

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - Τα λιανοτράγουδα 

Απ' όλα τ' άστρα τ' ουρανού ένα είναι που σου μοιάζει
ένα που βγαίνει το πουρνό όταν γλυκοχαράζει.
«Σώπασε» στα 73 η Πόλυ Πάνου
 __ 
ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ - τι σου'κανα και πίνεις..
Μια από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, η Πολύ Πάνου, «έφυγε» για πάντα σε ηλικία 73 ετών, σήμερα, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Πολυτίμη Κολιοπάνου -όπως ήταν το πραγματικό της όνομα- γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μεγάλωσε όμως στην Πάτρα. Ο «νονός» του καλλιτεχνικού της ονόματος ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο άνθρωπος που την ανακάλυψε στην Πάτρα και έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.
Η ιστορία της ξεκινά όταν μαθήτρια ακόμα του δημοτικού, κάνει σκασιαρχείο από το σχολείο και πηγαίνει στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, για να ακούσει τα καινούργια τραγούδια της εποχής. Στην ηλικία των 10 ετών εντυπωσιάζει με τις φωνητικές ικανότητες, όταν στο μαγαζί όπου εμφανιζόταν ο Σταύρος Τζουανάκος, ανέβηκε στο πάλκο και τραγουδά το «Συλβάνα, Συλβάνα μου τρελή πεθαίνω για ένα σου φιλί».
Αργότερα, κρυφά από τους γονείς της, συμμετέχει σ' ένα διαγωνισμό ταλέντων της πόλης, στον οποίο τραγουδά το τραγούδι «Μητέρα» του Φώτη Πολυμέρη και διακρίνεται ανάμεσα σε 260 παιδιά, παίρνοντας το πρώτο βραβείο . Οι εφημερίδες τότε, γράφουν για τη «μικρή Πατρινοπούλα, το παιδί θαύμα που πήρε το πρώτο βραβείο».
Έναν χρόνο μετά από το διαγωνισμό, βρίσκεται στην Πάτρα για εμφανίσεις ο νεαρός τότε και ταλαντούχος Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Η τραγουδίστρια του συγκροτήματός του, τους είχε εγκαταλείψει και ο Γρηγόρης έψαχνε εναγωνίως τραγουδίστρια να την αντικαταστήσει. Τότε τυχαία σε ένα κουρείο της γειτονιάς της, έμαθε για τη μικρή Πολυτίμη με το «χρυσό λαρύγγι» όπως την αποκαλούσε και ο ίδιος. Έτσι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τη βρήκε, την άκουσε να τραγουδά τα «βαριά» του Τζουανάκου, τραγούδια ανατολίτικα αλλά και Πολυμέρη και αμέσως τότε της ζήτησε να τον ακολουθήσει. Ταξίδεψαν μαζί στη Πάτρα, στο Αγρίνιο και μετά στην Αθήνα, στα δισκογραφικά στούντιο της Columbia, ενώ η Πόλυ Πάνου ήταν πάντα με τη συνοδεία της μητέρας της, παρά την αντίθετη γνώμη του πατέρα της.
Ο τότε παραγωγός της Columbia, έχοντας μεσολαβήσει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης για την ακρόαση και εντυπωσιασμένος από τη σπάνια φωνή της, του είπε: «Γρηγόρη μου, μού ‘φερες μια Βέμπο του λαϊκού τραγουδιού!».
«Εγώ, πριν απ' όλα, για τον εαυτό μου τραγούδησα, τραγουδούσα, τραγουδάω. Σ' εμένα έδινα και δίνω πάντα λογαριασμό. Χωρίς τρακ, χωρίς τίποτα. Είχα, κι έχω πάντα, μεγάλο, πολύ μεγάλο πάθος. Το αγάπησα πολύ το λαϊκό τραγούδι. Και μπήκα μέσα κι έδωσα όλον μου τον εαυτό. Του Γρηγόρη Μπιθικώτση, το χαρτί που μου 'δωσε, εγώ δεν το 'καψα. Δεν υπήρχε περίπτωση να το κάψω!», είχε δηλώσει πριν χρόνια σε συνέντευξή της, η σπουδαία τραγουδίστρια.
Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε, το έγραψε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και είχε τίτλο «Πήρα τη στράτα την κακιά» (1952). Ακολούθησε το «Να πας να πεις της μάνας μου» (1956) του Γιώργου Ζαμπέτα.
Η Πόλυ Πάνου ήταν η πρώτη που τραγούδησε τα «Παιδιά του Πειραιά», που αργότερα έγινε μεγάλη επιτυχία και ήταν ο ίδιος ο Χατζιδάκις που την κάλεσε στο τηλέφωνο και της είπε: «Έχω, Πόλυ, γραμμένο ένα τραγούδι για σένα».
Η σημαντική αυτή ερμηνεύτρια τραγούδησε πολλά από τα καινούργια τραγούδια όλων των κορυφαίων λαϊκών συνθετών της δεκαετίας του '50. Ήταν η εποχή άλλωστε ανάδειξης μίας νέας γενιάς. Η Πόλυ Πάνου θα αναδειχτεί παράλληλα με τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Πάνο Γαβαλά, την Καίτη Γκρέυ και τη Γιώτα Λύδια. Ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Θόδωρος Δερβενιώτης και ο Μπάμπης Μπακάλης θα της γράψουν τα καινούργια τραγούδια με τα οποία θα αναδειχτεί στη δισκογραφία και στο πάλκο. Πολλά απ' αυτά θ' αντέξουν να τραγουδιούνται μέχρι και σήμερα.
Το «Μες στην πολλή σκοτούρα μου», και το «Παίξε Χρήστο το μπουζούκι» του Βασίλη Τσιτσάνη, «Φέρτε μια κούπα με κρασί», «Οτι βρέξει ας κατεβάσει» του Απ.Καλδάρα, «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε» του Γιάννη Παπαϊωάννου, «Πάρε το δαχτυλίδι μου», «Καυγαδάκι» του Μητσάκη, «'Αλλα μου λεν τα μάτια σου», «Ένα σφάλμα έκανα» του Δερβενιώτη, «Εσένα δε σου άξιζε αγάπη», «Τα αδέλφια δε χωρίζουνε», «'Ασε πρώτα να ξεχάσω» του Καλδάρα, «Τα λιμάνια» του Τσιτσάνη και πολλά άλλα, υπήρξαν σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία.
Δισκογραφία:
1968: «Πάμε σε κέντρα κοσμικά»
1971: «Σήμερον σ' αυτόν τον δίσκο»
1974: «Τελεία και παύλα», «Λαϊκές αναμνήσεις»
1976: «Ο έρωτας δεν είναι αμαρτία»
1977: «14 χρυσές επιτυχίες», «Και τώρα μόνη»
1979: «Επικίνδυνη αγάπη»
1982: «Αξέχαστες επιτυχίες»
1985: « Τι να μας κάνει μια ζωή»
1987: «Δυο δυο»
1990: «Παράνομη αγάπη»
1992: «Επιτυχίες 1957-1967»
1994: «Δισκογραφία Τσιτσάνη Νο8 Cd 1»
1996: «Μέσα από τις 45»
1997: «Μεγάλες επιτυχίες»
2000: «Αυτά που ήθελα να πω»
2007: «Από τις 78 στροφές 2 cd»
2009: «Τα πορτραίτα της MINOS- EMI No2»
2011: «Οι αυθεντικές φωνές του λαϊκού τραγουδιού Cd10», «32 μεγάλες επιτυχίες Cd1»

Ο ΔΡΟΜΟΣ-Μάνος Λοϊζος & Παιδική χορωδία

Ο Εμμανουήλ Λοΐζος γεννήθηκε στις 22/10/1937 στο χωριό Άγιοι Βαβατσινιάς της επαρχίας Λάρνακας.
Σοφία Βέμπο Λόντρα, Παρίσι, Αθήνα (1944)--ΔΑΝΑΗ (Λόντρα, Παρίσι, Nιού-Γιόρκ)1946
_

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΧΟΡΕΨΕΤΕ


Πέθανε ο Φώτης Πολυμέρης
Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, σε ηλικία 93 ετών, ο Φώτης Πολυμέρης, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και δημιουργούς του ελαφρού τραγουδιού. Συνέθεσε περισσότερα από 100 τραγούδια και ηχογράφησε περισσότερα από 200, μεταξύ των οποίων και το «Άστα τα μαλλάκια σου». Η κηδεία του έγινε 29/5/2013 στις 14:00, στο Ά Νεκροταφείο.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Φώτιος Παλημέρης. Γεννημένος το 1920 στην Πάτρα, ξεχώρισε από μικρός σε διαγωνισμούς τραγουδιού της εποχής, ενώ έβγαλε τον πρώτο του δίσκο το 1935. Συνεργάστηκε με μεγάλους δημιουργούς της εποχής του, καθώς και με ρεμπέτες όπως οι Τσιτσάνης, Μητσάκης, Παπαϊωάννου, Βαμβακάρης κα.

Τραγούδια του ακούστηκαν σε διάφορες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως τα «Ένας χαρούμενος αλήτης» (στην ταινία «Έλα στο θείο», 1950), «Άστα τα μαλλάκια σου», («Εκείνες που δεν πρέπει ν'αγαπούν», 1951), «Θα γυρίσει κι ο τροχός» («Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν», 1951). Το 2004 έγραψε την αυτοβιογραφία του.
 «Με τη ναζιστική κατοχή, το 1941, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ. Στο Εαμικό κίνημα ήταν που γνώρισε και τους μεγάλους ποιητές Γιάννη Ρίτσο, Κώστα Βάρναλη και Τάσο Λειβαδίτη, με τους οποίους συνδέθηκε με βαθιά και εφ’ όρου ζωής φιλία. Θα τον θυμόμαστε πάντα, τόσο για τα όμορφα τραγούδια που ερμήνευσε, με τα οποία συντρόφευσε επί δεκαετίες τον καθημερινό εργαζόμενο άνθρωπο στις χαρές και τις λύπες του, όπως επίσης για την περηφάνια και αξιοπρέπεια με τις οποίες πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή».
ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΦΩΤΗΣ

 ΜΟΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ , ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΚΡΙΒΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΕΛΑΙΔΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ,ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΞΥΠΝΑΣ ΜΕ ΦΙΛΙΑ ,ΕΝΑΣ ΚΟΡΙΤΣΑΡΟΣ ,ΑΠΟΨΕ ΟΧΙ ,ΑΓΑΠΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ,ΑΣ ΕΡΧΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ,

Ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra


Eurovision 2013: Ελλάδα: Ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra ξεσήκωσαν με το κέφι τους το κοινό του Μάλμε
Ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra εντυπωσίασαν τόσο με την σκηνική τους παρουσία όσο και με το τραγούδι τους.
Το κοινό στο στάδιο του Μάλμε τους καταχειροκρότουσε ενώ καθ'όλη την διάρκεια της εμφάνισής τους χόρευαν μαζί τους. Ο ρεμπέτης ντυμένος με άσπρο πουκάμισο και μαύρο παντελόνι και γιλέκο ταίριαζε με το ντύσιμο των Koza Mostra που φορούσαν μαύρες μπλούζες και φούστες με λευκά τελειώματα. Η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να ξεσηκώσει το στάδιο του Μάλμε τραγουδώντας «Alcohol is free». Καλή επιτυχία Ελλάδα!!!

Καζαντζίδης - Δεν θα ξαναγαπήσω

Στράτος Διονυσίου - Κύριος ήρθα κύριος φεύγω

Στράτος Διονυσίου Και λέγε λέγε

ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ___ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ

ΣΤΡ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ- ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΣ

Διονυσίου - Ο παλιατζής

ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ-ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΣ

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

EPISTROFES-KATASTROFES



Στίχοι:  
Γιάννης Πάριος

Μουσική:  
Μάριος Τόκας

Επιστροφές καταστροφές
έχω για σένανε κάνει πολλές.
Κι οι αντοχές γίναν κλωστές,
πόσο ν’ αντέξουνε, σπάσαν κι αυτές.

Κάθε που γύριζα το πανηγύριζα,
την ίδια έκανα υπομονή.
Όμως γελάστηκα, σε όλες βιάστηκα,
καμιά δεν άξιζες επιστροφή.

Επιστροφές καταστροφές
στην ίδια κόλαση, στο ίδιο χτες.
Κι όμως μετά, κάθε μετά,
πάντοτε έλεγα "ποτέ ξανά".

Κάθε που γύριζα το πανηγύριζα,
την ίδια έκανα υπομονή.
Όμως γελάστηκα, σε όλες βιάστηκα,
καμιά δεν άξιζες επιστροφή.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ - Αυτός ο άλλος (Ν. ΓΟΥΝΑΡΗ)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΓΑΠΗ =ΜΑΡΟΥΔΑΣ =ΛΩΡΕΝ ΣΟΦΙΑ

ΓΛΥΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ



Areti Ketime tzivaeri

Αχ! Η ξενιτιά το χαίρεται
Τζιβαέρι μου
Το μοσχολούλουδο μου
σιγανά και ταπεινά


Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΝΥΧΤΑ ΣΤΑΣΟΥ, 6/4/2024