⛔️ ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ⛔️

Η σημαντική ερμηνεύτρια Ρένα Κουμιώτη έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα, μετά από σκληρή μάχη για τη ζωή της

.
Η σημαντική ερμηνεύτρια Ρένα Κουμιώτη έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα, μετά από σκληρή μάχη για τη ζωή της. Η Ρένα Κουμιώτη, γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία από οικογένεια Μικρασιατών προσφύγων και ξεκίνησε την καριέρα της στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Ειδικότερα, το 1968, ο σπουδαίος στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος της πρότεινε να τραγουδήσει με το Γιάννη Πουλόπουλο στο δίσκο «ο Δρόμος» που ετοίμαζε τότε μαζί με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Στη διάρκεια της καριέρας της συνεργάστηκε με μερικούς από τους κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές και μουσικοσυνθέτες, όπως με το Γρηγόρη Μπιθικώτση, το Γιώργο Νταλάρα, το Γιάννη Πουλόπουλο, τον Στράτο Διονυσίου και το Γιώργο Ζαμπέτα. Μερικά από τα τραγούδια της που παραμένουν ακόμη αγαπητά είναι τα εξής: ''Δώσε μου το στόμα σου'', ''Στάματησε του ρολογιού τους δείκτες'', ''Αγαπιόμασταν'', ''Καινούργιο μου φεγγάρι'', κ.ά.
Η Ρένα Κουμιώτη συνέχισε να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα καθόλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του 1990, κάνοντας όμως επιλεκτικές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές και παραχωρώντας ελάχιστες συνεντεύξεις. Η σπουδαία εκπρόσωπος του ''Νέου Κύματος'' του ελληνικού τραγουδιού παρέμεινε σεμνή και αγαπητή από το κοινό έως το τέλος της ζωής της.
Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει ένα επεισόδιο της σειράς ''Καλλιτεχνικό Καφενείο'' παραγωγής 1986, στο οποίο η Ρένα Κουμιώτη τραγουδά μαζί με την Πόπη Αστεριάδη, συνοδευόμενες στο πιάνο από το Μίμη Πλέσσα. Στο παρακάτω απόσπασμα, ο Μίμης Πλέσσας περιγράφει πως συνεργάστηκε με το Λευτέρη Παπαδόπουλο στη δημιουργία του δίσκου ''Ο Δρόμος'' και το πως ανακάλυψαν τις νεαρές ερμηνεύτριες Πόπη Αστεριάδη και Ρένα Κουμιώτη. Έπειτα, η Ρένα Κουμιώτη ερμηνεύει το τραγούδι ''Δώσε μου το στόμα σου'', το οποίο έμεινε γνωστό ως ''Το χελιδονάκι''.
Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ: https://www.ert.gr/ert-arxeio/rena-koymioti-3-aprilioy-2023/

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΝΥΧΤΑ ΣΤΑΣΟΥ, 6/4/2024